Saturday, January 17, 2009

Cuppies 3-tiers






Ini betoi-betoi ad-hoc. Order dari Kak Nor , untuk jamuan persaraan Kak ku n En. Aris yang akan bertukar. Mula-mula minta buatkan 100 pcs untuk keesokkan hari. Balik keja terus pi kedai bakery beli brg n cake board.. hujan lak tu.. Sampai je rumah ,pukul 6 pm , kak nor call minta tambah 100 pcs.. Nasib baik solo cup ada ..itu pun terpaksa campur size yang berlainan. Huuh.. Boleh ke buat niee.. Sahut je cabaran tu.. At last dari pukul 6.30 ptg. bakar cc n lepas tu deco lakk...sampai kul 4 pagi baru siap kemas semua. Tidur jap.. itu pun tidur-tidur ayam je..Pukul 6 am dah bangun , nak gi keja n anak-anak nak gi sekolah..Sorang -sorang je buat....Huhu... Along ada banyak kerja sekolah..tak dapatlah bantu....Deco yg. simple je lahh.. Itu pun berpinar mata nak habiskan deco..
Sambil deco tu kepala tu dok pikir, mcm mana nak hidang nanti... apa pun tak ada... Dengan masa hanya 1 hari ..beli bahan..bakar cc.. n deco.. itu je yg. mampu dibuat..pakai board cake je.. Esoknya kul 2 ptg terus gi dewan .. susun.. Majlis start kul 3ptg.. Tapi gembira .. semua puas hati n cc niee..licin siap tapau lagii.. Banyak sgt makanan.. Diucapkan pada Kak Ku SELAMAT BERSARA!!!

5 comments:

kamalina a.k.a aimi said...

fuh.. ni mmg betul2 adhoc....sib baik berjaya ya....

Feena said...

tu la aimi.. 2 hari baru hilang penat..ehhh..

D.a.a.l.i.a. said...

wow.. bertambah maju dan terus maju ! great !

Feena said...

thanks kak lea.... kak lea nya deco saya suka sgt...

Lady Ila said...

wah...alhamdulillah massyuuukkkk yer.