Wednesday, September 3, 2008

JUADAH BERBUKA



Juadah berbuka puasa semalam, menunya wantan-ho, sambal petai udang , kupang goreng n sayur lemak kucai (tanam sendiri tau...).. Start masak kul 5pm.. Untuk bulan puasa dapat balik awal.. kul 4.15 dah balik... Cerita wantan- ho... Memang sebelum nie x pernah dengaq nama nie ... Tapi semenjak dok Ipoh baru rasa.. Sodap... Asalnya jual kat warung sg. tapah, manjoi..Tengok dia masak, lepas tu try... Anak-anak kalau pi makan kt. sini memang sorang 1 pinggan... Lepas try masak.... anak-anak cakap... sedap ibu...Kira oklah tu....



Sambal petai udang adalah kesukaan my family....Anak-anak pun makan.. tapi pilih udang saja..Sodap.. Tapi tak leh lawan mak masak.. balik baru nie mak masak sambal petai udang.. kena pula ngan udang galah....UHHH... menjilat jari.. masih terasa kesedapannya hingga hari nie... ehhhh... tak tahu lah ramuannya sama je macam mak masak... tapi ada kurang sikit lahhh ngan mak masak... ehhh..Air tangan lah kot....kata org. tua-tua..




Kupang tu pula myhubby yg. suka.. dah 2 x goreng nie.. Beli kat pasaraya... Dia minta goreng kunyit je... tapi request bawang banyak. Layan je lah....


1 comments:

MamaIrfan said...

akak, share lah resipi..
nampak sedap, rasa nak cuba!!
hihihii